Naturapy

Hou je tuin gezond op natuurlijke wijze

De klassieke chemische bestrijdingsmiddelen tegen schadelijke insecten of plantenziekten liggen zwaar onder vuur. De wetgeving op dit vlak wordt alsmaar strenger en de verkoop van gevaarlijke insecticiden of onkruidverdelgers wordt gewoonweg verboden.

Bovendien staat de publieke opinie steeds meer open voor het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven. We willen graag onze planten, groenten en fruit zelf kweken op een gezonde en natuurlijke manier.

Daarom ontwikkelde DCM een aantal Naturapy® producten. Die hebben tot doel je tuin en planten gezond te houden mét respect voor de natuur.

Deze natuurlijke middelen om planten te versterken, plantenziekten af te weren en schadelijke insecten en ziekten te bestrijden, zijn gebaseerd op technieken uit de professionele tuinbouw en stoelen vaak op de kennis van onze tuinierende grootouders.

Therapie voor en door de natuur

De filosofie achter het DCM Naturapy® concept stoelt op 3 grote pijlers, met name:

1. Voorkom problemen in je tuin, door: enkel gezonde planten te gebruiken te zorgen voor een optimale bodem met de juiste bodemverbeteraars je planten evenwichtig te voeden met aangepaste meststoffen.

2. Maak je planten resistenter, door: natuurlijke en traditionele plantenversterkers en afweermiddelen te gebruiken te zorgen voor een prima bestuiving dankzij het gebruik van natuurlijke bestuivers.

3. Genees je planten enkel met natuurlijke middelen, zoals: natuurlijke vijanden om schadelijke insecten te bestrijden natuurlijke ziektebestrijders vallen en feromonen.

DCM Naturapy® producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

Traditionele plantenversterkers Bekijk producten

Natuurlijke afweermiddelen Bekijk producten

Bestuivers, onder de vorm van een nest levende hommels Bekijk producten

Insectenbestrijders, levende nuttige insecten en aaltjes die de natuurlijke vijanden zijn van schadelijke insecten Bekijk producten

Vallen en feromonen, om de populatie van schadelijke insecten in te dijken Bekijk producten


In onze winkel vindt u bijvoorbeeld

DCM Vitasilica®

Lavameel, fysische barrière, rijk aan silicium en sporenelementen.

Door zijn unieke eigenschappen vormt lavameel een ideale fysische barrière waardoor belagers verhinderd worden zich te vestigen. Bovendien zorgen de aanwezige mineralen en sporenelementen op de plant voor een optimale groei waardoor de plant weerbaar is voor externe invloeden.

En veel meer producten in de DCM Naturapy lijn.. voor meer informatie vraag er naar in onze winkel !