Historie

Wat door Theo en Corrie van Dongen in 1976 is begonnen als een hobby, met wat groenten en bloemen, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een moderne, volwaardige geranium- en perkplantenkwekerij.

Sinds januari 1994 hebben schoonzoon en dochter, Jos en Marga de Wit-van Dongen die kwekerij uitgebreid met een vaste plantenkwekerij en een tuincentrum, zodat men terecht kan als voor alles wat groeit en bloeit in en om het huis.

In januari 2000 zijn alle oude kassen vervangen door nieuwe, moderne hoogbouwkassen. Wat beter is voor de plant, maar ook voor de klant. Het volledige bedrijf heeft een oppervlakte van 50.000 m2 (inclusief kerstbomen- en buxuskwekerij) met veel GRATIS parkeergelegenheid. In januari 2002 is er 1350 m2 overdekt tuinwinkelplezier bijgekomen, waardoor het totale tuincentrum ruim 7500 m2 bedraagt.

Per 1 januari 2006 is de geranium en perkplantenkwekerij en het tuincentrum 1 volledig bedrijf geworden, genaamd: Bloemenkwekerij en Groencentrum ‘ De Wit – van Dongen.

Theo en Corrie van Dongen hebben de geranium en perkplantenkwekerij na ruim 30 jaar overgedragen aan schoonzoon en dochter. Theo en Corrie zullen nog wel dikwijls te vinden zijn in de kwekerij, zodat ook in de toekomst ‘De Wit van Dongen’ het adres voor al uw tuinzaken blijft!

In het weekend van 10 en 11 maart 2012 is onze Kwekerij en Groencentrum feestelijk heropend ter gelegenheid van de laatste vernieuwing: de overkapping van het buitengedeelte van het bedrijf. Daarmee is er nog 1500 m 2 glas bijgekomen. Ook de vaste planten, bomen en heesters die eerst buiten stonden, staan nu onder dak. En wel onder het nieuwste van het nieuwste. De twee nieuwe kappen zijn zo hoog dat ook de hogere bomen er met gemak in passen. Door de dubbele beluchting is het er koeler en door het polycarbonaat dak is er geen schermdoek meer nodig om een teveel aan zon buiten te houden. Ook bij minder mooi weer kunnen klanten nu op hun gemak tuinplanten uitkiezen.

De totale oppervlakte kas van het tuincentrum beslaat nu 9000 m 2 . De kassen zijn allemaal voorzien van klimaatbeheersing. Een automatisch werkende scherminstallatie zorgt ervoor de de schermen dicht gaan als er teveel zon is. Tevens gaan de ruiten overal automatisch open en dicht.
De temperatuur blijft er dus ideaal voor de planten en voor de klanten !